Bestuursmededeling

Versoepelingen corona: wedstrijden mogen weer!

Tijdens de persconferentie van het kabinet op 18 juni 2021 zijn verdere versoepelingen in Nederland per 26 juni 2021 in verband met de corona-pandemie bekend gemaakt. Zo is het dragen van mondkapjes alleen nog in binnenruimtes verplicht wanneer daar niet de 1,5 meter afstand in acht genomen kan worden. Tijdens het sporten was het dragen van een mondkapje al niet meer verplicht. De voorwaarde om 1,5 meter afstand in acht te nemen – ook tijdens het sporten – blijft nog wel van kracht en geldt alleen voor sporten waarbij dat mogelijk is – waaronder dus de schietsport.

Het gebruik van een reserveringssysteem is niet meer verplicht. Wel is er nog steeds een registratieplicht, maar voor schietsportverenigingen geldt dat altijd al omdat alle leden en introducés worden vermeld in het presentieregister of het introducéregister. De KNSA adviseert verenigingen wel om, wanneer het vanwege een stuwmeer-effect bij de vereniging niet mogelijk is de 1,5 meter afstand in acht te nemen, het reserveringssysteem te blijven toepassen.

Wedstrijden zijn weer toegestaan

Een opsteker is dat wedstrijden, kampioenschappen en competities weer zijn toegestaan met een onbeperkt aantal toeschouwers, wanneer de 1,5 meter afstand maar in acht genomen wordt.

Hoogachtend,

Het bestuur van SV Baarlo.